Саме стільки книг було зібрано за 9 тижнів в рамках благодійної акції “Найкращі книги – найкращим бібліотекам”, яку започаткували KBU AWARDS та  Благодійний  фонд “Бібліотечна країна”.  

Одними з  перших акцію підтримали Academy DTEK та  інтернет-магазин Kniga.biz.ua. До них долучилися  видавництва «Фоліо», «Корпоративні медіа. Вейсберг та партнери», «Наш Формат», «ArtHuss», «Клуб Сімейного Дозвілля», «Вiхола», «Лабораторiя» та «Bookchef». А також – фінансовий консультант та письменник Любомир Остапів, Директорка компанії AXIS EC Тетяна Піхота, письменниця Галина Буділова та багато невідомих, але щіросердних українців, які купуючи книги для себе, “підвішували” книги для бібліотек (на головному фото – саме ці книги).

Кожна зі 100 бібліотек гарантовано отримає такі книги:

  1. «Успішний керівник. 50 перевірених інструментів на кожен день», автор – Євген Бондаренко,
  2. «Бесіди майстра Хай Тао про стратегію», автор –  Валерій Пекар,
  3. «Якщо стрибнули, то гребіть», авторка – Ольга Гуцал,
  4. «Простими словами. Як розібратися у своїх емоціях», автори –  Марк Лівін, Ілля Полудьонний,
  5. “Лідерство: прокляття чи панацея?”, автор – Борис Поломошнов,
  6. “Робі та Злюка в короні” (книга розповідає дітям про ковід), авторка – Галина Буділова.

Ще 5 книг будуть “сюрпризом”. Але! Ми гарантуємо, що абсолютно усі книги нові, сучасні, цікаві та корисні, здатні прикрасити будь-яку бібліотеку!

“Ми переконані, що бібліотеки – важливі! Сьогодні українська бізнес література друкується невеликими тиражами. Це має економічне підґрунтя. Але це призводить до того, що якісні книги швидко розкуповуються і осідають в приватних бібліотеках. Ми ж хочемо дати цим чудовим книгам більш насичене життя. Ми хочемо, щоб вони зустрілися з якомога більшою кількістю читачів, які їх потребують. І допомогти в цьому можуть лише бібліотеки”, – переконаний голова Оргкомітету KBU AWARDS Дмитро Лаппо. 

“Результати цієї акції нас дуже надихнули. Ми хочемо дещо змінити її формат і запропонувати людям, які вже купили і прочитали книги по саморозвитку, розвитку бізнесу, психології, тощо – повертати ці книги в обмін на певну знижку до книжкових магазинів. Для подальшої передачі цих книг в бібліотеки України. Наразі ми обмірковуємо, як це зробити, аби було зручно усім зацікавленим сторонам”, – говорить Дмитро Лаппо.

За умовами акції, що відбулася,  100 найкращих бібліотек були відібрані на конкурсних засадах БФ «Бібліотечна країна». Кожен бажаючий міг долучитись до акції та придбати для бібліотек книги з шорт листа премії KBU AWARDS 2020.

“Ми відібрали 100 активних бібліотек, які поповняться новими книгами в рамках премії і дякуємо всім меценатам та небайдужим, завдяки кому це стало можливим. Також дякуємо компанії Нова пошта, яка допоможе ці книги доставити в обрані бібліотеки.

Сучасні бібліотеки мають величезний потенціал впливу на громаду, як центри комунікації та інформації, освіти та розвитку. Через книги та різноманітні активності та мережування бібліотеки сприяють розвитку громади, формуючи її соціальний капітал.  Саме тому так важливо розбудовувати бібліотеки як безпосередньо тим, хто за це відповідає – місцевим органам влади, так і меценатам, як це робиться в багатьох країнах світу”, говорить Люсьєна Шум, виконавча директорка Благодійного фонду “Бібліотечна країна”.

Перелік бібліотек, що отримають книги в подарунок можна подивитися на сайті БФ “Бібліотечна країна” в матеріалі “Оголошуємо результати відбору бібліотек KBU AWARDS